Oznam riaditeľky školy.

02.11.2020 09:44

 

Pokyn k prezenčnému vzdelávaniu detí MŠ od 3.11.2020

 

- v súlade s novou vyhláškou ÚVZ a uznesením vlády ohľadom výsledkov testov učiteľov či rodičov

- na základe schopnosti pracovníkov MŠ pokračovať vo svojej práci od 3.11.2020

- Ministerstvo školstva nerealizuje testovanie, neurčuje jeho podmienky, jeho organizáciu, podmienky domácej izolácie či povinnosti pri pozitívnom či negatívnom výsledku. Testovanie realizuje rezort obrany a jednotlivé špecifiká upravuje s rezortom zdravotníctva spolu s ÚVZ.

Hlavné dokumenty, z ktorých vychádzame:

Uznesenie vlády 693/2020: https://bit.ly/2GdiwUJ

Vyhláška ÚVZ číslo 15: https://bit.ly/37X4bqP

Vyhláška ÚVZ číslo 16: https://bit.ly/2HSqSlm

Základné princípy:

  • Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domáce jizolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ)

 

  • Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (Vyhláška č. 16 ÚVZ)

 

  • Netestovaný človek:PodľaVyhlášky č. 16 ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do MŠ a ospravedlniť jeho neprítomnosť. Následne 12. novembra nastúpi do školy, a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní.

To znamená :

  • Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ.

 

  • Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy.

 

  • Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november)

 

1.  Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy „Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" (aktuálne tlačivo sa nachádza vo worde v prílohe na stránke ZŠ, alebo v printovej podobe na hlavných dverách ZŠ, aj na pošte 2.11. od 10:00h).Tlačivo, ktoré dostali deti vo štvrtok v škôlke je neplatné.

2.    Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

3.    V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a zástupkyňu riaditeľky školy pre MŠ. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym ÚVZ, alebo ak bola zákonnému zástupcovi nariadená karenténa lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti alebo miestne príslušným regionálnym ÚVZ. Za týchto podmienok nemôže dieťa navštevovať materskú školu. V prípade neprítomnosti dieťaťa v materskej škole z dôvodu:

 

  • podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom),
  • ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom),

 

predloží pri návrate dieťaťa do materskej školy "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast (u ktorých je dieťa v starostlivosti),a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.

 

                                                                                   PaedDr. Andrea Pániková

                                                                                           riaditeľka školy

 

—————

Späť